23.6.09

Araç Kiralamayı Afrikaya Taşıdık

Bildiğiniz gibi şirketimizi amacı dünyaya ismini duyurmaktır bunu sağlamak için gidemediğimiz sadece iki kıta kalmıştı antartika ve afrikaydı.
Çok çalıştık ama yılmadık en sonunda başardık ilgili makamlarla görüştür formaliteleri oluşturduk daha sonra hemen işe koyulduk işte çalışırken yorulmadık çünkü severek yaptık araç kiralama bizim işimizdi gerçekten araç kiralamadan olmayacağını dünyaya duyurduk ve afrikadayız artık
Bildiğiniz gibi yine kıtaların hepsi a harfiyle başlar ve a harfiyle biter bunda şaşırcak bir şey yoktur bu böyledir.

7.6.09

Araç Kiralama Hangi Ülkelerde Daha Çok Revaçta

Bildiğiniz gibi araba icad oldu ve kısa zamanda seri üretime geçip ucuzladı ve herkes tarafından beğeni topladıktan sonra bir bakıldı ki amerika da trafik sorunu baş göstermeye başladı daha sonra aynı seneryo 20 yıl sonra avrupa da yaşandı insanlar otomobil alır ve trafikte ki sıkıntıyı arabaya giden masrafı falan düşününce vazgeçer araba almaktansa kiralamak çok daha iyidir diye...
Sonra gel gelelim araba kiralama tarihçesine tabiki de ilk olarak rent a car'cılar america da ortaya çıkmıştır fikir gerçekten çok güzeldir ve tutmuştur tutması da beklenir zaten seyehatini arabasıyla yapmak istemiyenler gittikleri yerde iş amaçlı olsun tatil amaçlı olsun gezme amaçlı olsun veya günlük bi işi olsun araba kiralamak onlara cazip gelcektir ve bu yolu seçiceklerdir.
Amerikadan sonra avrupa ya geçen rent a carcılar Türkiye yede kısa zaman da kendini sevdirmiş ve beklediği ilgiyi görmüştür. Dünyada araç kiralama da birinci Amerika ikinci Almanya üçüncü Fransadır. Türkiye ise otuzbirinci sıradadır.

4.6.09

Kriz Döneminde Lüks veya Ucuz Araç Kiralamanın Farkı

Bildiğiniz gibi amerika kaynaklı bu ekonomik kriz ilk önce otomotiv sektorünü etkilemiş durumda neden peki otomotiv acaba arabalar borsayı hiç sevmiyor mu yok sa bankalar iflas edince kontak olmuyor mu tabi ki de Hayır. Kriz de insanlar direk Aa kriz napıcaz şimdi aç kaldık mahvolduk diyor ama kendisi ne işten çıkarılmıştır ne de bi şe sonra araba alcaksa erteliyor neyse diyor parayı hemen buraya gömmiyeyim deyip erteliyor bu da otomotivi kalbinden vuruyor.
otomotivle birlikte vurduğu sektorler de domino taşları gibi diğerlerini etkisi altına alıyor ve buda krizi büs bütün sarıyor insanlarsa birer karınca gibi sadece rüzgar ne taraf yönlendirise o tarafa gidiyor ancak bu çok yanlış olmakla birlikte saçma ve banel de yani ille birinin gelip yani ülke yöneticilerini kastediyorum barak obamayı kastediyorum. bunlar bi çözüm buluyor insanlar holley deyip seviniyor aslında yöntem basit alışverişe devam hayat boş pompala coş misali.
Gel gelelim krizde araba kiralamaya yahu kriz mirizne önemi var kiralayın gitsin hiç de önemli değil Aa kriz var deyip dur lüks değil de dandik araba kiralıyalım demek kadar saçma bir şey olduğunu söylemek bilesaçma olur.